Frofestival24

FRÖFESTIVAL på Krakhult 2024

Fröfestivalen är skapad för att så mängder av frön av visdom på ett roligt och trevligt sätt som vi kan leka in i oss själva. Vi får lyssna till fantastiska föreläsare som på olika sätt genom bilder, musik, målningar och ord beskriver hur vi alla har möjligheten att nå våra drömmar, att växa i livet till våra mesta potential. Vi får också lära oss hur vi kan leva i samklang med naturen på ett enklare sätt genom att plocka de växter som finns omkring oss helt gratis. Det finns även möjlighet att prova på lite annorlunda saker som sätter igång livsglädjen på allvar inom var och en som gör det, t ex att stå och trumma på enorma trummor, eller att balansera på en slakline, eller ta del av en trumresa! Ett meningsfyllt liv där du själv tar över rodret - det är budskapet som firas under tre dagar - i gemenskap och kärlek till jorden och varandra!


Kom och njut av gemenskapen över åldersgränserna, det finns något som passar alla, och alla (nästan) kan få ut något av de flesta programpunkterna.


Så här ser programmet ut. Alla åldrar är välkomna till varje aktivitet, vissa lämpar sig mer för äldre barn och vuxna, medan andra passar de mindre barnen bättre.


Under de tre festivaldagarna 17-19 maj har lokala konstnärer som Mirkka Junttila, keramik, och Tatschana Sjögren, målade tavlor, utställning och försäljning av deras verk. Kryper det i benen finns en slakline uppspänd att prova på under hela festivalen. Det finns även möjlighet att få din runa läst!


Fredag
15.00- Välkommen! Hasse Airikir Bergman Inleder med allsång och efterföljande presentation av alla medverkande. Caféet öppnar
15.15- Introduktion av ”Slack-line”, Gabriella Abu-Ali
15.30- Allting är möjligt – om självkänsla och om konsten att förverkliga drömmar, föreläsare Lasse Mattila
17.00- Barnets glädje, konstföreläsning med Tatschana Sjögren
18.00- Att ta dig igenom mörkret - föreläsning och dikter av och med Elisabeth Blomgren
19.00- Heartsinging runt elden med Marcus Albinsson som sjunger och spelar gitarr.
21.00- Hasse Airikir Bergman spelar goa visor för oss 


"Allting är möjligt" Är en musikalisk föreläsning för barn och unga om konsten att förverkliga drömmar.
Drömmar är till för att förverkligas. Vi har alla en möjlighet att skapa vår egen framtid. För detta krävs dock att vi blir medvetna om oss själva och om hur vår resa genom livet påverkat oss och vår syn på oss själva och vår omvärld. Ibland behöver vi också lite praktiska tips och råd på vägen till att förstå och förverkliga de drömmar och det syfte som just vårt liv har. Denna föreläsning handlar om just detta, att skapa en större förståelse för oss själva och att ge praktiska tips och verktyg i konsten att förverkliga drömmar. Drömmar som skänker oss större både mening och lycka i vår tillvaro.Lördag
10.00- Frö- och plantbytardag inleds.
11.00- Trumworkshop - trummor I alla storlekar och ljud. För alla åldrar att pröva på! Gerd Pirkl leder
12.00- Utsikt från Paradiset - eller hur drömmarna blir till verklighet. Hasse Airikir Bergman berättar från sin egen bok.
13.00- lunch vid caféet till självkostnadspris
14.00- Dåtid och framtid - workshop om när det gamla behöver bytas ut mot nytt med Svante Massera Mera Karlsson
15.30- Fredseld med Ove och Maria Kvillegård Svensson
18.30- Tacksamhetsceremoni runt elden med Marcus Albinsson som sjunger och spelar gitarr
20.30- Dikter blandas med berättelser av Elisabeth Blomgren
21.30- Trumresa (inomhus) med Lilly Lorentzon


Fredselden beskrivs så här:
En Fredseld med initiering av Örnen och Kondorens energier.
Det finns en profetia hos Urbefolkningarna som säger att när den nordamerikanska örnen och den sydamerikanska kondoren förenas, kommer fredens ande att vakna på jorden. Efter tusentals år av väntan menar många urinvånare att tiden för denna förening nu är kommen.
Vi vill dela med oss av denna energi nu när världen och människorna som bäst behöver den. En eld för Freden som börjar i våra egna hjärtan.

Ove Kvillegård Svensson är en bärare av många traditioner från ursprungsbefolkningar i Nord- och Sydamerika och här i Norr. Han har arbetat med Heliga platser under 35 år.

Maria Kvillegård Svensson är tränad i olika shamanska tekniker från Peru och Mexico. Dedikerad tjänare av Moder Jord.Söndag
10.00 - Lär dig hitta ätbara, vilda växter. Gunneli Fallmark guidar i skogen
11.00- Hitta rätt bland växterna i skogen, för de allra minsta med Fanny Frederiksen
12.00- Gemensam tillagning och lunch av vilda fynd, eller köp till självkostnadspris i caféet.
13.30- Osannolika historien om sann medmänsklighet, dramatiserad monolog med Augustin Schauermann
14.30- Vandana Shiva, filosof och aktivist i Indien medverkar via länk över ZOOM. Samverkan med Fröfestivalen på Sollerön.
15.30- Så frön för freden
16.00- Avslutande trumresa som skickar iväg oss på livets nya väg, med Gerd Pirkl


Alla som är 0-18 år kommer in helt gratis!
Inträde för oss över 18 år är 100 kr/person och dag, eller 200 kr för hela helgen.


Förköp via Swish till 0707874860 är möjligt, då betalar du 150 kr för hela helgen.

Skriv namn på de biljetterna gäller i meddelanderutan!


OBS! Använd gärna kollektivtrafiken!

Via Östergötlands Närtrafik kommer du från Motala Järnvägsstation ända fram till Bona 390, Motala för endast 40 kr!!!

Allt du behöver göra är att beställa resan minst 2 tim innan avfärd via 0771-71 10 20.

(stannar du kvar till sena kvällen går inte längre närtrafiken - men jag lovar att vi löser det mellan oss, vi som är på plats!!)

Kan du ändå inte förmå dig att lämna bilen hemma så använder vi Jägargränds stora rundel som parkeringsplats, 300 m från Krakhult. Skyltar finns då på plats.


Varmt, varmt välkommen!