Företagshälsovård

Personalutveckling i Eskilstuna

Företagen får ökat rehabiliteringsansvar - ännu viktigare med frisk, målmedveten personal!

Personal kostar, så det gäller att få mesta möjliga utdelning av satsningen! På Hjärtegården erbjuds traditionell företagshälsovård, eller  personalutveckling på ett annorlunda sätt!

Här får du som företagsledare hjälp att omvandla kostnader för personalen till investering i ditt företag genom personalutveckling. Varje investerad krona bör ge riklig pay-off - och det gör det när du har personalen med dig i båten mot samma mål! Vi på Hjärtegården är gärna din högra hand i detta viktiga arbete. Med hjälp av kunskaper och faciliteter samlade på Hjärtegården erbjuds ditt företag, framför allt de i Arboga, Eskilstuna, Kungsör, Köping, Västerås och Örebro med omnejd, personalutveckling genom ett koncept främst baserat på FEEL-approachen, där hästens direkta feedback snabbar upp och förenklar samtliga processer som t ex målfokusering, ledarutveckling, konflikthantering mm.

Utöver detta kan vanlig företagshälsovård i form av ergonomiska genomgångar på arbetsplatsen, massage i förebyggande syfte, sjukgymnastik, rehabilitering och friskvård i form av yoga, dans, stresshantering mm. Även krissamtal vid trauma eller olika livskriser.

OBS! Ingen hästvana eller intresse av häst krävs för att delta i FEEL-övningar. Alla övningar utförs på marken! Exempel på vad FEEL kan användas till:

* Kick off (något roligt och förenande för att skapa en gemensam vision)

* Friskvård (för att bibehålla hälsa och hållbarhet)

* Teambuilding (för att bli/fortsätta som ett starkt VI)

* Personlig stimulans/utveckling (för att bli sedd, hörd och stöttad till att bibehålla/öka drivet)

* Konflikthantering/Locka tillbaka till samma mål

* Rehabilitering/Behandling vid sjukdom/stress/kris etc

Efter en djupgående intervju, för att lokalisera var behoven är som störst, skräddarsyr vi ett program för personalutveckling som passar just ert företags behov. Det kan involvera allt ifrån en till flera, eller samtliga, ovan nämnda punkter. Ang pris lämnas offert när vi vet omfattningen av arbetet som ska utföras. Den inledande intervjun tar ca 2 tim och kostar 1995:- + moms.

Metoder vi använder oss av varierar från fall till fall. Önskemål, intresse och till viss del fallenhet styr mycket. Ofta är det en blandning av de olika metoder Gunneli behärskar, t ex samtal, Mediyoga, massage men framför allt när det gäller grupparbete så är FEELkonceptet med hästar närvarande extremt snabbbverkande och hjälpfullt! Teamet du träffar på Hjärtegården består av Gunneli (leg. psykoterapeut, leg. fysioterapeut med vidareutbildning inom ledarskap och strukturering), Joey (American Paint Horse med erfarenhet från tävlingsarenorna) och Lady (mycket bestämd korsningsponny som inte längre vill vara ridskolehäst) , och vid behov när det gäller större grupper tar jag hjälp av kollegor inom både massage, FEEL och ledarskap. Jädersbruks Ekologiska Herrgård står för maten under heldagar på Hjärtegården!

Välkommen till Hjärtegården utanför Valskog för att må bra och utvecklas vidare!