MEDI YOGA

MediYoga är en terapeutisk form av Kundalini Yoga som kan användas både som vanlig träning liksom vid rehabilitering av olika tillstånd, t ex utbrändhet, personer med ryggproblem, högt blodtryck, sömnstörningar, migrän m.fl.

   

 
I MediYoga kombineras enskilda fysiska övningar och ställningar med andnings- och koncentrationstekniker. 

Korta enkla yogapass kombineras med djupverkande meditationer för att skapa specifika terapeutiska effekter för människan och utifrån yogans grundläggande intention verka för en djup, direkt energimässig balans på alla plan, fysiskt, psykiskt  och emotionellt. 

Alla övningar utförs lugnt och inkännande, alltid med utgångspunkt utifrån personens egen förmåga och kapacitet. Det betyder att du ska absolut inte tvinga dig  in i någon ställning/position. Det handlar om att lära känna sin egen kropp och komma överens med den genom kommunikation, dvs andning och försiktiga rörelser i yogans värld..

Utgångsställningen är ofta sittandes på matta på golvet. Skulle detta kännas för svårt eller göra ont går det lika bra att sitta på kuddar eller en vanlig stol. 

På  -gården erbjuds medicinsk yoga som enskild behandling eller i grupp. Det räknas som friskvård, vilket innebär att deltagaren betalar hela beloppet själv, f n 800:-/termin och pass i grupp, eller 750:-/enskilt (individuellt pass) om 45 min. 

I augusti, hölls en uppstartsdag med yoga och avslappning. Några röster därifrån  "Jag upplevde kärlek, lugn och ro, tillförsikt och tilltro"

"Jag fick en mjukare kropp"

"Jag tar med mig ett lugn, i en mjukare kropp och en full mage!"

"Glädje och ro, samt bekräftelse och att känna mig stärkt i att jag går den väg jag är med att gå"

"Härlig dag med trevliga möten"

De stadigvarande grupper som hålls på -gården är fr o m 4 februari:

Måndagar   18.00

Tisdagar 18.00

Torsdagar 18.00

Vill du anmäla dig? Skicka ett mail till gunneli@egenkraft.se som talar om namn och telefonnummer. I mån av plats går det att komma enstaka gånger också denna termin. Du betalar då 150 kr/gång. 

Du är Varmt Välkommen!!

OBS! Anmäl alltid förhinder, via sms eller samtal, till 070-7874860 om du inte kan komma till ett grupp-pass!!! 

 

MediYoga för barn är speciellt utformad för att passa barn 3-12 år. Enkla, men mycket effektiva, rörelser som bäst knyts ihop till en saga för de mindre barnen. MediYoga för barn erbjuds skolor och förskolor. Instruktören kommer då gärna ut till respektive skola för att hålla gruppen på plats, samt inspirera lärare och annan personal att ”ta över”. 

 

Den Medicinska Yogan är utvecklad under kliniskt/terapeutiskt arbete i kursverksamhet och med tiotusentals deltagare på flera hundra svenska arbetsplatser sedan 1997, under ledning av Göran Boll, Institutet för Medicinsk Yoga. Detta yogiska system är också utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier på olika former av yoga över hela världen, bland dem ett halvt dussin svenska studier på just Kundaliniyoga, bl.a. i Karolinska Institutets, Danderyds sjukhus och i Stockholms Universitets regi. 

Kvinnor & Yoga