MEDI YOGA

MediYoga är en terapeutisk form av Kundalini Yoga som kan användas både som vanlig träning liksom vid rehabilitering av olika tillstånd, t ex utbrändhet, personer med ryggproblem, högt blodtryck, sömnstörningar, migrän m.fl.

   

 
I MediYoga kombineras enskilda fysiska övningar och ställningar med andnings- och koncentrationstekniker. 

Korta enkla yogapass kombineras med djupverkande meditationer för att skapa specifika terapeutiska effekter för människan och utifrån yogans grundläggande intention verka för en djup, direkt energimässig balans på alla plan, fysiskt, psykiskt  och emotionellt. 

Alla övningar utförs lugnt och inkännande, alltid med utgångspunkt utifrån personens egen förmåga och kapacitet. Det betyder att du ska absolut inte tvinga dig  in i någon ställning/position. Det handlar om att lära känna sin egen kropp och komma överens med den genom kommunikation, dvs andning och försiktiga rörelser i yogans värld..

Utgångsställningen är ofta sittandes på matta på golvet. Skulle detta kännas för svårt eller göra ont går det lika bra att sitta på kuddar eller en vanlig stol. 

På  -gården erbjuds medicinsk yoga som enskild behandling eller i grupp. Det räknas som friskvård, vilket innebär att deltagaren betalar hela beloppet själv, f n 800:-/termin och pass i grupp, eller 750:-/enskilt (individuellt pass) om 45 min. 

I augusti, den 24e, hålls en uppstartsdag med yoga och avslappning:

Kl 10.00 start med ett Yinyogainspirerat pass

11.00 avbrott för yogifika

11.30 Mediyoga 

12.30 Vegetarisk sopplunch

13.30 Avslappnande trumresa

ca 15.00 Avslut

 

De stadigvarande grupper som hålls på -gården är fr o m 16 sept:

Måndagar   18.00

Torsdagar 18.00

Vill du anmäla dig? Skicka ett mail till gunneli@egenkraft.se som talar om namn och telefonnummer.

Du är Varmt Välkommen!!

OBS! Anmäl alltid förhinder, via sms eller samtal, till 070-7874860 om du inte kan komma till ett grupp-pass!!! 

MediYoga för barn är speciellt utformad för att passa barn 3-12 år. Enkla, men mycket effektiva, rörelser som bäst knyts ihop till en saga för de mindre barnen. MediYoga för barn erbjuds skolor och förskolor. Instruktören kommer då gärna ut till respektive skola för att hålla gruppen på plats, samt inspirera lärare och annan personal att ”ta över”. 

MORGONYOGA 

Ett fantastiskt sätt att börja dagen. En dyrbar gåva till dig själv. En stund som anger tonen i kropp & sinne för resten av dagen. 

LUNCHYOGA 
En stunds skön avkoppling mitt i vardagen. En ovärderlig paus där du under 45 minuter tankar in lugn, balans och ny energi. 

KVÄLLSKURSER 
Olika yoga pass bra mot stress, för ryggen, mer energi, osv. 

REHAB-YOGA / ENSKILD SESSION / PRIVATLEKTION 
För dig med särskilda behov som vill träna enskilt eller pröva konkret Rehab-Yoga i liten grupp eller enskilt med en Yoga-utbildad sjukgymnast. 

För den vetgirige: 

Den Medicinska Yogan är utvecklad under kliniskt/terapeutiskt arbete i kursverksamhet och med tiotusentals deltagare på flera hundra svenska arbetsplatser sedan 1997, under ledning av Göran Boll, Institutet för Medicinsk Yoga. Detta yogiska system är också utvecklat utifrån resultaten av hundratals vetenskapliga studier på olika former av yoga över hela världen, bland dem ett halvt dussin svenska studier på just Kundaliniyoga, bl.a. i Karolinska Institutets, Danderyds sjukhus och i Stockholms Universitets regi. 

Kvinnor & Yoga