Intensivbehandling eller bara tillfälligt boende i lugn miljö

Ibland räcker inte en enstaka timmes behandling. Eller så är det bara en möjlighet till totalt miljöombyte som behövs. Vi välkomnar både enskilda liksom hela familjer. 

Kommunikation, inom en familj eller i andra relationer, är bland det svåraste som finns. Ibland blir det bara totalt fel och samtidigt väldigt svårt för de inblandade att se vad som gått fel och var hjälpen bäst sätts in. Därför kan det underlätta att bo nära några andra som dels kan utgöra terapeutiskt stöd och dels inspirera till helt nya, förhoppningsvis givande intresseområden och sysselsättningar. Även här är naturen och djuren liksom det praktiska arbetet, att bara göra utan prestationskrav eller större tankeverksamhet, ovärderliga instrument. Du är välkommen precis som du är och du kommer att respekteras för den du är. Men du kommer också att sättas in i ett sammanhang där du är behövd och viktig.

Skulle det vara så att du bara vill/behöver vila är det också en väg att vandra. Det är fullt möjligt att hyra in sig på "helpensionsbasis" på Hjärtegården! Ett utgångspris för boende och tre dagliga måltider är 500 kr/dygn.

Även vanlig Bed & Breakfast verksamhet utförs på Hjärtegården.

Dessutom välkomnas volontärer som vill byta arbetskraft mot mat och husrum under en kortare eller längre tid!

 

Gunneli har gått Hushållningssällskapets utbildning Grön Arena, vilket ger Certifiering i kunskap om grönt entreprenörskap gällande utbildning  och daglig verksamhet på gården.

  -gården är Du/Ni välkomna att bara få vara, i lugn och ro nära natur och djur. En helg eller en vecka. Om så önskas går det även att skräddarsy ett litet program med lätt yoga där Du kan lära Dig hur andningen kan påverka både tankar, kropp och känsla. Yogan hjälper Dig att balansera kropp och själ tillbaka till ett. Naturen och yogan är raka motsatsen till storstadens effektivitetsstress.