Yogisk dans varvat m kvinnocirkel

Tänk Dig att få släppa loss i din alldeles egna dans, efter att ha lärt känna dig själv inifrån lugnt och metodisk.  Någon gång kanske vi dessutom kommer låta färger explodera i de skönaste, abstrakta former och uttryck som  en efterrätt.

Det ultimata för att fylla på med livsenergi och/eller släppa loss kreativiteten, vad är det? För många sker det när vi känner oss fria i våra egna kroppar och vågar släppa loss i vår alldeles egna dans. Ordet yoga betyder balans, så detta är ett ytterligare sätt att balansera kropp och sinne som passar bra om man tycker om musik och rytm. Om man dessutom ibland låter färger explodera i de mest sköna, abstrakta ljus, former och uttryck kanske det blir riktigt klimax? Är Du en av de som tycker så? Skulle Du kanske vilja prova om det är något som passar Dig? De gånger vi inte målar avslutas dansen lugnt och meditativt, likt en yoga session. De som varit med säger så här: "Först var jag nervös och rädd för hur det skulle se ut i andras ögon när jag dansade. Sen tänkte jag, Äh, va fan, det spelar ju ingen roll! O så släppte jag bara loss! Det var såååå skönt!"

Grupper med bara Yogiskdans ges varannan Onsdag kl 18.30 med början 18 sept. (18/9, 2/10, 14/10, 30/10 o 13/10) Du betalar 200 kr/gång eller 700 kr för fem ggr under våren. Ring eller skriv till Gunneli för frågor och anmälan! gunneli@egenkraft.se  Tel 070-787 48 60.

Röster efter en danskväll med målning: "Lycka", "Förnöjsam", "Varm" (i hjärtat)

 

Kvinnocirkel

Tror du vi kan berika varandra bara genom att mötas och finnas där för varandra? Är du nyfiken på din "Gömda Gudinna"? Jag ser oss alla som oslipade diamanter - kvinnor i synnerhet! Vi har en otrolig potential att plocka fram, som världen behöver i alla högsta grad, och ja, naturligtvis vi själva också! Under hösten startar en försiktig inledning av "Din gömda Gudinna". En mötesplats för kvinnor som vill slipa på sina diamanter tillsammans. Vi kommer att skapa härlig energi tillsammans genom olika kreativa inslag som målande, musik, lite dans när det känns rätt. Framför allt kommer vi att samtala. När vi kommit att känna oss trygga med varandra är det just stöttandet av varandra under de svåra dagarna som får varje individ att växa, både att stöttas och att stötta. Är du nyfiken att bara prova på utan att lova deltagande, är du välkommen att göra det, men bara under första 45 min varje gång då vi börjar med lätt fika och någon given övning. Sen är det en sluten grupp som fortsätter, för att var och en ska känna sig trygg och säker på vem de öppnar upp sig inför. 

Under hösten blir det fem tillfällen, onsdagar, 25/9, 9/10, 23/10, 6/11 och 20/11. Vi träffas 18.00-20.00. För lätt förtäring och sällskapet investerar du 700 kr, eller 100 kr/gång (endast för de inledande 45 min/tillfälle!) Nyfiken? Hör av dig till Gunneli, gunneli@egenkraft.se, för frågor mm och även anmälan!

Innerligt Välkommen Vackra Gudinna!

 

 

Eller så kanske du vill vara med om en helg på  -gården som lyfter Dig till oanade höjder, eller om Du vill, visar Dig vad som göms bakom fasaden. Efter en gemensam, inledande guidning väljer Du helt fritt egna rörelser till den inspirerande o medryckande musiken. Som avslutning släpps penslar, svampar, kritor, fingrar och fötter loss för att fortsätta det egna skapandet med färg av olika slag. Det är en alldeles speciell känsla att måla med fötterna! Något som måste provas om Du inte redan gjort det! Du utgör din egen världsbästa konstnär! 

Mycket Välkommen!! 
Speciella barngrupper för dans med målning ges också på  -gården vid intresse!

  
 
 "Meningen med livet är att människan någon gång ska vända sig inåt, mot sig själv och höra på den finstämda rösten som talar till den, som säger: 

För att känna mig själv måste jag söka mitt upphov. Varifrån kom jag egentligen? Vem skapade mitt medvetande som är så subjektivt och som så starkt utestänger den stilla inre rösten? Hur skapades fruktan inom mig? När jag väl genomskådat hur fruktan kom till mig, då kan jag också lämna den bakom mig. 

- Det gäller att se sig själv. 
- Det gäller att uppleva sig själv. 
- Det gäller att finna sin innersta, sanna natur. Och den är kärlek. Och när jag väl finner den då förstår jag varför jag befinner mig i denna värld, allt blir en självklarhet. 

Kroppen uttrycker människan, men människan är inte kropp. Kroppen är inte jaget, utan jaget har vi bundit till vår kropp. Vår kropp är det medel vi har att arbeta med!" 

Enl Ambres samlade 3000-åriga kunskap